Välkommen till Lotus Day Ring Knutstorp lördag den 4 maj 2024

Vi har en heldag på banan och vi erbjuder de som önskar att få hjälp med körteknik och spårval av våra erfarna instruktörer. Det är ingen tävling utan istället en möjlighet att under säkra förhållanden köra på en fin kurvig asfaltsväg utan mötande fordon eller hastighetsbegränsningar. När man fått in den grundläggande tekniken så finns det på eftermiddagen möjlighet att ta med en passagerare i bilen. Våra bandagar är i första hand till för klubbens medlemmar och för bilar med liknande prestanda och vikt som våra Lotusar. Men i mån av plats välkomnar vi deltagare från andra klubbar och andra sportbilar, men kontakta gärna banansvarig[at]lccs.nu om du är tveksam om din bil passar in.

Se gärna video som Bertil Lundin gjort från här: Lotus Day Knutstorp 2022

För att alla ska vara komfortabla så delar vi in deltagarna i fyra grupper:
Grupp A: Rutinerade förare samt eventuella oregistrerade bilar. Max 25 bilar.
Grupp B: Vana förare som kört på bana några gånger tidigare. Max 25 bilar.
Grupp C: Förare som vill lära sig bankörning i ett måttligt tempo. Max 20 bilar.
Grupp D: Förare som vill prova sin bil bara ett pass i lugnt tempo. Max 20 bilar.
I grupp A – C gäller krav på minst trepunktsbälte och störtbåge i öppna bilar och i bilar utan bärande takkonstruktion, (Lotus Elise/Exige/Esprit/Evora/Emira är godkända). I grupp D finns inga krav på detta, utan trafikregler gäller vid omkörning och gruppen är tänkt att passa bl a äldre sportbilar. I samtliga grupper gäller krav på hjälm och heltäckande klädsel inklusive handskar (även för passagerare).

Licens & Försäkringar
Arrangören har försäkring mot skador på ”tredje man”, men varje förare måste ha en personlig försäkring via Svenska Motorsportalliansen SMA. Vi rekommenderar att den skaffas i förväg via nätet på www.svenskamotorsportalliansen.se (endagslicens eller helårslicens) men det går även att boka vid anmälan för 250 kr per dag. Observera att bilens vagnskadeförsäkring gäller oftast inte vid körning på bana, men ibland godkänner vissa bolag ”träningskörning”.

Tillåtna bullernivåer och ljuddämpare
På alla banor i Sverige gäller max bullernivå 95 dB(A), mätt vid fullgasacceleration 10 m från bilen. Bilar som inte uppfyller kravet kommer att tas av banan för åtgärd.

Körregler och besiktning
Allmänna körregler samt mer detaljerade krav på bil och personlig klädsel finns som bilaga på vår hemsida lccs.nu/bankorning/. Egenbesiktning av bil görs lämpligen innan ankomst, och ifylld besiktningsblankett ska lämnas vid incheckningen på banan. Ev frågor kan ställas per mail till: banansvarig[at]lccs.nu

Anmälan och tider m.m.
På banan finns det under dagen servering av mat, kaffe och förfriskningar. Vi har också vår klubbshop med ett begränsat urval av Lotusprylar på plats, men du kan förbeställa allt från shopen genom mail till klubbshop[at]lccs.nu så tar vi med till banan och du får rätt färg och storlek på din tröja eller jacka. Se LCCS klubbshop

Anmälan är öppen, och ska göras senast den 4 april på formulär som finns nedan. Medlemmar i LCCS har lägre pris och förtur till platserna fram till 4 april, men sedan fyller vi på med anmälningar från andra klubbar.

Anmälningssekreteriatet öppnar kl 07.30, obligatoriskt förarsammanträde kl 08.30, och sedan är det körning hela dagen i sex stycken 20 min pass för grupp A – C mellan kl 09.00 – 16.00. Grupp D har instruktion kl 11.00 och ett 30 min körpass mellan kl 12.00 – 12.30. Därefter erbjuds även möjlighet till medåkning i grupp A – C.
Se fullständigt tidsschema i pdf nedan

Priser bankörning
Kostnad för grupp A – C och medlem i LCCS 1800 kr, icke medlem i LCCS 2000 kr, (plus försäkring). Kostnad grupp D 300 kr (plus försäkring).

Förslag på boende
De som har en bit att åka och inte vill stiga upp i ottan brukar samlas kvällen innan. Liksom tidigare år tar vi in på Fleninge Classic Motel utanför Helsingborg som erbjuder rum för 1 – 4 personer med parkering på klassiskt vis utanför rummet. Ett dubbelrum för två personer kostar 850 kr per natt om man bokar direkt på 070-672 1850 eller mailar till info@motellhelsingborg.se och uppger Lotus2024.
Vi kan få tidig frukost för 85 kr/pers. Ange hur många personer i rummet och om ni vill ha frukost. Vi tänkte grilla på kvällen, så ta med vad ni vill ha. Från motellet är det bara ca 20 minuters körning till banan.
Det finns också enklare stugor på Ring Knutstorp med plats för fyra personer. De kostar 980 kr per natt (exkl sängkläder) och kan beställas via hemsidan ringknutstorp.com
Anmäl dig nu
Fyll i nedanstående blankett i excel alternativt open document-format eller kopiera texten längst ner på sidan och skicka till banansvarig Håkan Bengtsson.

Anmälningsblankett excel: Anmalan Knutstorp 4 Maj -24-1

Anmälningsblankett open document: Anmalan Knutstorp 4 Maj -24-1

Tidsschema för Lotus day Ring Knutstorp pdf: Tidsschema Lotus Day Ring Knutstorp 2024-1

Besiktningsformulär word-format: Besiktningsformular-LCCS-bantraffar-Rev-2019-12-25

Besiktningsformulär pdf: Besiktningsformular-LCCS-bantraffar-Rev-2019-12-25

Körregler LCCS-banträffar: Korregler-generella-LCCS-Rev-2019-04-25

VÄLKOMMEN TILL EN TREVLIG DAG MED SPORTVAGNSENTUSIASTER PÅ BANAN!

Ange följande i Ämnesrutan för mailet: Anmälan Lotus Day Sweden Ring Knutstorp 4 maj 2024

Ange följande uppgifter i ditt anmälningsmail till banansvarig[at]lccs.nu

Medl.Nr. LCCS

Namn 1

Adress

Tel.

Namn 2

Bil

Medlem LCCS Grupp A-C exkl. SMA förarlicens 6 pass Antal___ á 1800kr

Icke medlem LCCS Grupp A-C exkl. SMA förarlicens 6 pass Antal___ á 2000kr

Bankörning Grupp D exkl. SMA förarlicens 1 lunchpass Antal___ á 300kr

SMA förarlicens (försäkring) alla grupper Antal___ á 250kr

Skicka din anmälan senast 4 april (förtur LCCS-medlem) via epost till: banansvarig[at]lccs.nu

Invänta bekräftelse innan du gör någon inbetalning.