Lotus Festival 2024 i Östergötland 30 aug–1 sept

Efter att vi de senaste åren varit i Mälardalen, på Västkusten och i norra Skåne, så återvänder årets Lotus Festival med årsmöte till kända marker i Östergötland. Området ligger ju centralt i landet för deltagare från våra största regioner, så kanske kan vi vänta rekorddeltagande?

Festivalen startar officiellt på lördag 31 augusti på Hotell Nostalgi i Motala vid Vätterns strand med en god lunch. Men för långväga gäster har vi även preliminärbokat ett antal hotellrum på fredag kväll. I hotellet finns också ett sevärt motormuseum dit boende på hotellet har fri entré, och som lämpligen kan besökas på lördag förmiddag. De som anländer först på lördag kan också besöka muséet före lunch till rabatterat pris 75 kr per person.

Efter lunchen startar en ca 10 mils körning österut med Söderköping som mål. Det blir vackra och slingrande vägar längs Göta Kanal och sjöarna Boren och Roxen. Det blir som vanligt några uppgifter att lösa, och vi lägger in ett fikastopp längs vägen.

Framme i Söderköping parkerar vi våra bilar säkert i parken framför hotellet och checkar in på Söderköpings Brunn. Här har vi varit tidigare, bl a på klubbens 40-årsjubileum 2016, så vi vet att det är ett bra hotell med fin restaurang. Kanske finns det också tid till en promenad i den pittoreska staden och ett stopp på det välkända glasscaféet vid Göta Kanal?

Före middagen samlas vi till en fördrink i parken innan vi sätter oss till bords för en god tvårätters middag. Det blir förstås prisutdelning för rallyt och priser till Vackraste bil, Fräckaste bil och Colin Chapman Trophy till finaste minst 30 år gammal Lotus.

På söndag förmiddag blir det ett effektivt årsmöte, och därefter är det fritt hopp och lek. Kanske ännu en promenad i Söderköping, ett besök i Gamla Linköping eller en färjetur över Bråviken på hemvägen?

Anmälan senast 1 augusti via blankett som ni hittar här nedanför.  Fyll i blanketten och bifoga i ett mail till Hans Elgeskog sekreterare[at]lccs.nu  Frågor besvaras av Olle Odsell, ordforande[at]lccs.nu 

Välkommen till ett sensommarfagert Östergötland med Lotusvänner!

Anmälningsblankett i excelformat: Anmälan Lotus Festival 2024

Anmälningsblankett i open documentformat: Anmälan Lotus Festival 2024