Page 1 of 1

Tips om bromsbelägg Evora/Exige

Posted: Thu 14 May, 2020 18:11
by A_Möller
Jag borde ha skaffat ett par nya "gat-belägg" bak till min Evora, men har inte fått tummarna loss. Fick ett reklammejl från reservdelar24 (Autodoc) i jobbmejlen i morse, typ 27 % rabatt på allt. Klickade, skrev in mitt regnummer och blev väldigt förvånad. Fick upp en massa bromsbelägg. Det visade sig att de säljer Hella (= Pagid) för 450-480:- paret! Jag var tvungen att kolla upp Hellas sajt och jo, det är egen produktion, tillverkade i Europa och är Pagid/Hella's motsvarighet till OEM-kvalitet, nämnd med korrekt artikelnummer.

Så, vi får väl se hur bra de är, men jag tycker det känns pålitligt. Jag har letat efter en del andra mer universaldelar till Evoran tidigare i veckan, men det är helt kört att söka på regnummer på alla de vanliga svenska sajterna.

Och. Eftersom jag annars kör Performance Friction 08, så vill jag upprepa att dessa är helt fantastiska på alla sätt, men är konstruerade för att slita ut skiva och belägg lika snabbt. Andra typer av belägg brukar slitas minst dubbelt så fort som skivan. Så, man har aldrig rostiga bromsskivor med PFC08, alltid fantastiskt bett, men det kostar på. Det är alltså klokt att bara köra dem på bana.

Och just det. Rabatten gäller idag ....

Re: Tips om bromsbelägg Evora/Exige

Posted: Thu 14 May, 2020 19:29
by Göran
Jag handlar skivor och belägg (OE) från EliseShop.
(Dom har lite Evora/Exige-prylar också....)

Re: Tips om bromsbelägg Evora/Exige

Posted: Thu 14 May, 2020 20:44
by A_Möller
Jo, jag handlar också där och är nöjd med priser och service, men ville mest flagga för vad jag tyckte var smått osannolika priser för något som kommer från en välrenommerad tillverkare.